Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu kırsal mahallesinde, Ekonomist Korhan Berzeg'in 309 gün önce evinden ayrılarak ormanda yürüyüşe gitmesi ve bir daha kendisinden haber alınamaması olayı tedirginlik yaratmış durumda.

A W186307 01

ONLARCA KUYU TARANDI, GÖNEN ÇAYI'NDA ARAMALAR YAPILDI

Korhan Berzeg, 17 Haziran 2023'te Gönen ilçesinin Armutlu Mahallesi'ndeki yazlık evinden köpeği Tina ile beraber yürüyüş yapmak için ayrılmıştı. Korhan Berzeg ve köpeği Tina çıktıkları yürüyüşten geri dönmeyince, eşi Angela Berzeg kayıp ihbarında bulunmuş ve Bölgede, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ile gönüllü arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra iz takip ve kadavra köpekleriyle arama çalışmalarına başlanmıştı. Berzeg'in kaybolmasının ardından yapılan aramalara rağmen hala bir iz bulunamadı. Onlarca kuyu tarandı, Gönen Çayı'nda aramalar yapıldı, 250 kilometrelik çevrede sayısız kez aramalar gerçekleştirildi ancak bir sonuç alınamadı.

A W186307 03

DIŞARI ÇIKMAYA KORKUYORLAR

Armutlu Kırsal Mahallesi'nde yaşayanlar bu belirsizlik nedeniyle endişeli ve güvenlik konusunda tedirgin. Bu belirsizlik ve endişe atmosferi, insanların günlük hayatını önemli ölçüde etkilemiş durumda. Bazı mahalle sakinleri dışarı çıkmaktan çekiniyor ve mahallede sessizlik hakim. Mahalle Muhtarı Hamit Erman, aramaların sonuçsuz kalmasının ardından köylerde nüfusun azaldığını ve mahallelerin boşaldığını belirtti.

A W186307 04

Kaynak: İHA