Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) duyurusuna göre, genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi ve öğretmenlik alan bilgisi oturumu için başvurular 3-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Din hizmetleri alan bilgisi testi başvuruları ise 9-15 Ağustos'ta başlayacak.

2024-KPSS Lisans genel yetenek-genel kültür oturumu ile eğitim bilimleri oturumu 14 Temmuz'da, alan bilgisi oturumları 20-21 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Öğretmen adayları için öğretmenlik alan bilgisi oturumu 4 Ağustos'ta yapılacakken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetlerinde görev almak isteyenler için din hizmetleri alan bilgisi testi 22 Eylül'de düzenlenecek.

Tüm adayların 14 Temmuz sabah oturumuna katılması zorunlu olacak. Diğer oturumlara katılmak isteyen adaylar, kendi tercihleri doğrultusunda karar verebilecek.

Adaylar başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecek.

Kaynak: AA