Yaptığı gaflarla sık sık dünya gündemine gelen ABD Başkanı Joe Biden yeni bir gafa imza attı. Biden'ın gafı Washington'un Asya'daki müttefikleriyle arasını açtı.

HİNDİSTAN VE JAPONYA'DAN TEPKİ

ABD Başkanı Biden, bir kampanya etkinliğinde yaptığı konuşmada, bu ülkelerin göçmenlere karşı daha kapalı olduğunu belirtmişti. Beyaz Saray ise Biden'ın amacının saldırgan bir dil kullanmak değil, ABD'nin göçmen politikasının farklı olduğunu vurgulamak olduğunu açıkladı. Ancak bu açıklama, ABD'nin müttefikleri Hindistan ve Japonya'dan tepki almasına engel olmadı.

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Biden'ın açıklamalarını kabul etmediklerini ve Hindistan'ın açık bir toplum olduğunu ifade etti.

Japonya'nın ABD'deki Büyükelçiliği de yaptığı açıklamada, Biden'ın sözlerini "çok talihsiz ve temelsiz" olarak değerlendirdi.

Biden, geçtiğimiz ay Japonya Başbakanı Fumio Kişida ile görüşmüş ve ABD-Japonya ittifakının gücünü vurgulamıştı. Bu gelişmeler ışığında, Biden'ın sözleri ikili ilişkilerde gerilim yaratma potansiyeline sahip gibi görünüyor.

Kaynak: İstiklal Haber Merkezi