ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, kararın yalnızca bir silah sevkiyatına ilişkin olduğunu ve İsrail'e diğer silah sevkiyatına ilişkin nihai bir kararın verilmediğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün günü Washington'daki Senato Tahsis Komitesi'ne yaptığı açıklamada, ABD'nin İsrail'e yapılan bir yük taşıma mühimmatı sevkiyatını Refah'la ilgili endişeler nedeniyle durdurduğunu söyledi.

Austin, "İsrail'in, savaş alanındaki sivillerin hesabını vermeden ve onları korumadan Refah'a büyük bir saldırı başlatmaması gerektiğini çok açık bir şekilde ifade ettik. Durumu değerlendirdikten sonra, yüksek taşıma kapasitesine sahip mühimmat sevkiyatını durdurduk" dedi.

Bu arada Austin, “ABD'nin İsrail'in güvenliğini ve meşru müdafaa hakkını destekleme kararlılığını sürdürdüğünü” söyledi.

Joe Biden hükûmeti, seçim dönemine girilmesinden dolayı Müslüman seçmeni kaybetmemek için bu tür manevraları deniyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkanlık Seçimi'nin sonuçlarını etkileyebilecek bir oy potansiyeline sahip olan Müslümannların verecekleri karar, Biden'in kaderini direk etkileyecek.Ancak Amerikalı Müslüman seçmenin Biden dışında bir alternatifi de görünmüyor. 

Kendini "Yahudi olmayan Siyonist" olarak tanımlayan Biden, rakibi Trump'a nazaran İsrail'in soykırım yapmasını perde arkasında destekliyor. Trump ise açık bir şekilde İsrail'in Filistinlilere soykırım yapmasını savunuyor. 

Kaynak: istiklal.com.tr