ABD Maliye Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna savaşı nedeniyle kendisine uygulanan yaptırımları ihlal etme çabalarına yönelik yeni yaptırım listesi açıkladı. Listede Türkiye, Belçika ve Çin'deki bazı şirketler de yer alıyor.

VOA Türkçe'nin haberine göre, ABD'nin yeni yaptırımları, Rusya'nın savunma sanayisinin yanı sıra kimyasal ve biyolojik silah programları ve Rusya'nın savunma imalatı için kritik malzemeleri sağlayan üçüncü ülkelerdeki şirket ve kişileri hedef alıyor.

Washington, Moskova'nın Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımları delmesini engellemek için daha önce de Çin, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki bazı şirketlere yaptırımlar uygulamıştı.

YENİ YAPTIRIM LİSTESİNDE YAKLAŞIK 300 ŞİRKET VE KURUM

ABD Maliye Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın açıkladığı yeni yaptırım listesi, toplamda yaklaşık 300 şirket, kişi ve kurumu hedef alıyor. Bunların yaklaşık 60'ı Azerbaycan, Çin, Belçika, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Slovakya'da bulunuyor. Maliye Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu ülkelerdeki bazı şirketler, Rusya'ya "acil olarak ihtiyaç duyduğu teknoloji ve ekipmanı sağlamakla" suçlanıyor.

Maliye Bakanlığı'na göre, Hong Kong ve Çin'deki bazı şirketler, Rus ordusuna jammer, sensör ve insansız hava aracı motoru sağlamakla suçlanıyor.

Kaynak: AA