HEDEF KUPAYI 10. KEZ KAZANMAK

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, sezon boyunca iniş çıkışlar yaşadıklarını belirtirtti. Avcı, ulaşılabilir hedefler belirlediklerini ve ligde üçüncülük ile Türkiye Kupası'nda final oynamanın bu hedeflerden biri olduğunu ifade etti. Bu hedefe ulaşmış olmaktan mutlu olduklarını belirten Avcı, "Trabzonspor, bu ülkenin en güçlü şehirlerinden ve takımlarından biridir. Kupayı 10. kez müzemize götürmek istiyoruz." dedi.

DEVRE ARASI TAKTİKSEL DEĞİŞİKLİK

Fatih Karagümrük maçının ikinci yarısında topa sahip olmanın önemine vurgu yapan deneyimli teknik adam, devre arasında taktiksel değişiklikler yaptıklarını söyledi. Avcı, "İlk yarıda 0-0 biterken planladığımız oyunu tam olarak uygulayamadık. Devre arasında, baskıyı farklı bir şekilde yapmamız gerektiğini konuştuk. İlk maçtaki avantajlı skora rağmen kazanmak istiyorduk. Golü bulduktan sonra oyunu kontrol altında tutmak önemliydi. Teknik adamlık kariyerimde üçüncü finalim olacak. Trabzonspor tarihinde tüm kupaları kazanan Ahmet Suat Özyazıcı gibi bir ismi örnek alarak çalışıyorum. Umarım bana da tüm kupaları kazanmak nasip olur." ifadelerini kullandı.

Galibiyeti Trabzonspor taraftarlarına armağan ettiğini söyleyen Avcı, bordo-mavili taraftarların istedikleri türde bir oyun sergilemek için çaba gösterdiklerini belirterek sözlerini noktaladı.

Kaynak: İHA