31 Mart yerel seçimlerinde bir çok belediyeyi kaybeden ve 22 yılın ardından ikinci parti konumuna düşen AK Parti’de yeni dönem için değişim ve dönüşüm hazırlıkları sürüyor. Kulislerden edinilen bilgilere göre yerel seçimlerdeki kaybın önemli nedenlerinden birinin “partinin kazanacak aday sıkıntısının olduğu” yönünde. AK Parti’de yeni “aktör” arayışı var.

AK PARTİ'DE ADAY BULMA ZORLUĞU YAŞANIYOR

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, partide yerel seçimlerde partinin en büyük zorluğun “aday bulmada yaşadığı” konuşuluyor. Başta Bursa, Balıkesir, Şanlıurfa, Yozgat olmak üzere kaybedilen pek çok ilde “partinin aday bulmada zorlandığı ve mevcut belediye başkanları ile devam kararı alındığına” dikkat çekiliyor.

HEDEF GENÇ SEÇMEN

AK Parti’nin 20 yılı aşkın süredir iktidar olduğuna da dikkat çekilirken, “Parti ilk iktidar olduğu günden bu yana konjonktür değişti. O gün yeni doğan çocuklar bugün oy kullanacak yaşa geldiler. Partinin genç seçmene yönelik yeni fikirler üretmesi gerekiyor. Yeni bir vizyon lazım. Gençleri AK Parti’ye katmak lazım” değerlendirmeleri de yapılıyor.

Kaynak: istiklal.com.tr