Türkiye'nin OECD üyesi olarak temsil edildiğini belirten Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte toplantıya katıldıklarını ifade etti.

Bolat, toplantıda Türkiye'nin katkı sağladığını ve bu tür zirvelerin ikili görüşmeler yapma fırsatı sunduğunu dile getirdi. Macaristan, Japonya ve Avrupa Birliği (AB) yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, Türkiye'nin Avrupa Birliği ilişkileri ve ticaret konularının ele alındığını belirtti. Macaristan'ın AB dönem başkanlığında Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesinin konuşulduğunu aktardı.

Singapur ile Türkiye arasında ticaret anlaşması olduğunu ve Singapur'un Türkiye'deki yatırımlarının önemine değinen Bolat, gelecek yıl Japonya'da yapılacak Dünya İhracat Fuarı'na Türkiye'nin de katılacağını ve Japonya ile tarım ürünleri ticaretinde beklenen tavizleri görüştüklerini açıkladı.

Bolat, OECD toplantısında yaptığı konuşmada, korumacı ticaret politikalarının dünya ekonomisine zarar verdiğini ve refahı azalttığını belirtti. Ticaret sisteminin güçlenmesi ve anlaşmazlıkların çözümü için uluslararası düzenlemelere uyulması gerektiğini vurguladı. Bu konuların OECD'de tartışıldıktan sonra dünya ekonomisinde yasal düzenlemeler haline geldiğini ifade etti.

Kaynak: AA