Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde, İsrail'in Refah'a yönelik bir kara saldırısına hazırlandığına dair haberlerin farkında olduklarını belirtti. Ancak İsrail ordusu adına konuşamayacaklarını ve bu kararın İsrail'e ait olduğunu ifade etti.

ABD'nin bu konudaki tutumunu net bir şekilde açıklayan Kirby, ABD'nin Refah'ta kara saldırılarını desteklemediğini ve bu tür saldırıların sivillerin hayatını büyük risk altına sokabileceğini vurguladı.

Kirby, ABD'nin İsrail'e bu endişelerini birçok kez açıkça dile getirdiğini ve Refah'ta yaşayan 1,5 milyondan fazla Filistinli sivilin güvenliğini sağlamak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in Refah'a saldırmaması yönündeki net görüşünü bir kez daha dile getirdiği bildirildi.

İsrail ordusunun Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını talep etmesinin ardından bölgede zorunlu göç başladı. Ancak ABD, bu durumun sivillerin güvenliğini tehlikeye atabileceği konusunda endişeli olduğunu belirtti.

Kaynak: AA