Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yaklaşık %5,2 azalarak 2 trilyon 210 milyar dolara geriledi.

Bitcoin'in fiyatı, Changpeng Zhao'nun 4 ay hapis cezasına çarptırılması haberinin ardından 59 bin 120 dolara kadar düştü. Haftalık değer kaybı %10'a yaklaşırken, Bitcoin'in fiyatındaki 46 günlük düşüş %18'i aştı. Ethereum gibi diğer kripto para birimlerinin fiyatlarında da düşüşler gözlendi. Ethereum, 2 bin 954 dolar seviyesine geriledi.

Analistler, ABD'de enflasyonist baskıların devam etmesi ve beklenenden güçlü istihdam maliyeti verilerinin kripto piyasasında negatif bir seyir oluşturduğunu belirtiyor. Fed'in yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde yatırımcıların temkinli olduğu ifade ediliyor. ABD'de emlak piyasasındaki güçlü artışın ve enflasyonla mücadelenin uzun sürebileceğine ilişkin sinyallerin de piyasalarda etkisi olduğu vurgulanıyor.

Changpeng Zhao'nun 4 ay hapis cezasına çarptırılmasının da kripto piyasasında sert satışlara neden olduğu belirtiliyor. Seattle Federal Mahkemesi'nde görülen davada, Zhao'nun eski CEO olarak "kara para aklamaya karşı yeterli korumayı sağlamadığı" gerekçesiyle ceza aldığı aktarılıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ