Türkiye’de satılan yerli ürünler, markalar olduğu kadar yabancı markalar da bulunuyor. Vatandaşlar, hangi Filistin – İsrail savaşından dolayı hangi ürünlerin İsrail malı olduğunu merak edip araştırılıyor. İşte bu konuda sorulan Kotex boykot mu? New balance boykot mu? Skechers boykot mu? Rossman boykot mu?” sorularının yanıtları…

NEW BALANCE BOYKOT MU?

New Balance Athletics, Inc., Boston, Massachusetts merkezli olan bir Amerikan şirketidir. Bu markanın kökenleri 1906 yılına kadar dayanıyor. New balance ayakkabı üretiminde öncü olan şirkettir. Amerika Birleşik Devletleri'nde üretim yaparak yerel ekonomilere katkıda bulunan bu marka, aynı zamanda, İsrail'deki tesislerini kapatmayacağını ve hükümetine sponsorluk yapmaya devam edeceğini açıklamıştır.

Kotex hangi ülkenin, kimin markası? Kotex İsrail markası mı? - Haberler

KOTEX BOYKOT MU?

Kotex boykot mu değil mi? merak edilen sorular arasında yer alıyor. Kimberly-Clark Corporation, halka açık bir şirkettir. Bundan dolayı da hisse senetlerini elinde bulunduran hissedarlar tarafından alınabiliyor. Şirketin hisseleri, başta Vanguard Group, BlackRock ve State Street Corporation olmak üzere kurumsal yatırımcıların elinde tutulmaktadır. Amerikan Dostlar Hizmet Komitesi (AFSC) tarafından hazırlanan bir raporda ise, en büyük hissedarlarından biri olan BlackRock, İsrail’in askeri işgali, yerleşimlerin genişletilmesi ve Gazze kuşatması ile doğrudan veyahut dolaylı olarak ilgisi olan 58 şirkete 33 milyar doların üzerinde yatırımlarına devam etmektedir. Alınan her Kotex ürünü bu şirkete kar sağlayadığı düşünülüyor. 

SKECHERS BOYKOT MU?

Skechers markası, bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir çok uluslu ayakkabı ve giyim şirketidir. 1992 yılında Manhattan Beach, California'da Robert Greenberg tarafından kurulan bu büyük giyim şirketi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük ayakkabı markalarından biri konumundadır. 

Skechers Amerika Birleşik Devletleri merkezli ve çok uluslu ayakkabı ve giyim şirketi olduğu için de Filistin - İsrail savaşında boykot edilen ürünler arasında yer alıyor.

ROSSMAN BOYKOT MU?

Rossmann markası da Almanya menşeili bir kozmetik markasıdır. Dünyanın en büyük kozmetik, kişisel bakım markalarından biri olan Rossman'ın da boykot ürünü olup olmadığı araştırılan konular arasında yer alıyor. Dünya çapında 4400’den fazla mağazası, 12 milyar fazla yıllık cirosu ve 56.000’den fazla çalışanı bulunuyor. İsrail lehine ya da aleyhine açıklamasına ratlanılmamaktadır ama bağlı olduğu üyelikler ve ortaklık yapısından dolayı da şaibeli konumda yer alıyor. 

Kaynak: istiklal.com.tr