Dolar ve Euro yatırım yapmak isteyenlerin tercih ettiği yatırım araçlarından biri. Dolar alacak ya da bozduracak kişiler, anlık alış ve satış fiyatlarındaki oynamaları takip ediyor. Peki “Bugün dolar kaç TL? Euro yükseldi mi? 2 Mayıs dolar alış ve satış fiyatları ne kadar?” İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar…

BUGÜN DOLAR KAÇ TL?

Dolar yeni güne düşüş ile başladı. Euro da sabit seyrini korumayı seçti. Dolar/TL, artan yabancı ilgisinin desteğiyle 32,5 seviyesinin altındaki seyrine devam etti.

Dolar/TL, yeni güne yani 2 Mayıs Perşembe gününe yüzde 0,15 düşüşle 32,36 civarında başladı. Euro/TL ise 34,76 civarında işlem gördü. Son haftalarda döviz piyasasına bakıldığı zaman dengenin TL açısından döndüğü görüşü hakim olmaya başladı. Bu Türk Lirasının lehine değiştiği görüşünü dile getiren analistler, yabancı ilgisinin yoğun olduğunu ifade etti.  TL, nisan ayını dolar karşısında yüzde 0,04 ile sınırlı bir değer kazancını noktaladı.

Analistlerin bu konudaki görüşleri de sorgulanıyor. Birçok analist TL cinsi mevduat ve bazı fon getirileri üzerinden alınan ve geçmiş istisnalarının kısmen kaldırılması ile bilrikte yaşanan stopaj artışının etkilerinin izleneceğiniortaya koydu.  Bugün veri gündeminde nisan ayı imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ve TCMB haftalık verileri takip edilecek. Yarın da nisan ayı TÜFE verileri takibi yapılacak. 

2 MAYIS DOLAR ALIŞ VE SATIŞ FİYATI!

ABD Doları

Alış; 32,3706

Satış; 32,3797

BUGÜN EURO NE KADAR?

Euro

Alış; 34,6778

Satış; 34,6986

Kaynak: HABER MERKEZİ