Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs hava durumunun nasıl olacağını duyurdu. Yapılan tahminlere göre, 18 il için kuvvetli yağış, fırtına ve kar uyarısı yapıldı. Peki “Bugün yağmur yağacak mı? 5 Mayıs Pazar günü hava nasıl olacak?” İşte İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu tahminleri...

Hava nasıl olacak? İstanbul hava durumu... - Son Dakika Haberleri

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? 5 MAYIS 2024 İL İL HAVA DURUMU RAPORU!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmelere göre: Türkiye’nin genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı bilgisi verildi. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu ancak Çankırı hariç, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtiliyor.

 Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğusu ile Erzurum'un batı çevrelerinde de kuvvetli yerel yağışların olacağı tahmin ediliyor.

İç Anadolu'ya bakıldığı zaman ise İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında da 2 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı aktarıldı. İşte hava sıcaklıkları şu şekilde;

İSTANBUL °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 25°C

Parçalı ve az bulutlu

ADANA °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BOLU °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah ve öğlen saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ