CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya İl Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, "Görüştüğüm bütün siyasilere söylüyorum. Bu işin siyaseti yok kardeşim. El ele vereceğiz, emeklinin maaşını önce asgari ücrete çıkaracağız." dedi. Özel, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası parti değerlendirmelerini paylaştı.

CHP Lideri Özel, konuşmasında 1980 askeri darbesi sonrası CHP'nin başarılı bir siyasetin kapısından girmekte zorlandığını hatırlattı. Özel, "Üzerinde 3 anahtar vardı, 3 kilit. Yaş ortalaması 43 olan yeni Parti Meclisi'yle, yarısı kadınlardan oluşan ve yaş ortalaması 46 olan Merkez Yönetim Kurulu'yla 'Biz bu kilidi nasıl açacağız?' derken çareyi şöyle bulduk: Dedik ki 'Bir bakın bakalım partiye, geçmişine, Atatürk'ümüz mutlaka anahtarları bir yere bırakmıştır.' Partinin geçmişine baktık. Cumhuriyet'in ilk yıllarına baktık. 'Nasıl başardı Paşam?' diye baktık. 3 anahtar bulduk. Birinci anahtar, Cumhuriyet'i kuran Mustafa Kemal Paşa, bu Cumhuriyet'i genel başkanlara emanet etmemişti. Bu Cumhuriyet'i, askerdi ama genelkurmay başkanlarına, askerlere, polislere emanet etmemişti. Ne milletvekillerine bıraktı ne bir başkasına. Cumhuriyet'i kime emanet etti? Gençlere emanet etti, gençlere."

KADIN VE GENÇLERE MESAJ

Partisinin yeni Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu'nda gençlere ve kadınlara olan güvenle başarıyı yakaladıklarını ifade etti. Özel, Cumhuriyet'i gençlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ilhamıyla yola çıktıklarını söyledi. CHP lideri, partinin başarısında gençlerin, kadınların ve bilimsel yöntemlerin rol oynadığını belirtti. Kadınlara verilen önem ve anket çalışmaları ile doğru adayların belirlenmesinin seçim zaferinde etkili olduğunu açıkladı.

Özel, CHP İl Başkanlıklarının "baba ocağı" olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasını temsil ettiklerini vurguladı. Partinin tüm demokratik kesimlere kapılarını açık tutacağını söyleyerek, sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar, milliyetçi demokratlar, liberal demokratlar gibi geniş bir kesimi kucaklayacaklarını belirtti.

TÜRKİYE İTTİFAKI VURGUSU

Özel sözlerini şöyle sürdürdü,"Sadece sosyal demokratlara değil, muhafazakar demokratlara, milliyetçi demokratlara, liberal demokratlara, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkes'iyle hangi etnisiteden olursa olsun Türkiye'nin bütün demokratlarına, Alevi'sine, Sünni'sine herkese bu babaevinin kapısı açıktır. Türkiye ittifakı, ikinci yüzyılın ilk seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yapacaktır. O güne kadar arı gibi çalışacağız. Hep birlikte olacağız. Milletvekilimiz, il başkanımız, belediye başkanımız, kadın kolları, gençlik kolları, omuz omuza kol kola çalışacak. Ayrımız yok, gayrımız yok. Hep birlikte bu partinin başarısı için bu ülkenin selameti için çalışacağız. Hiç şüphe yok. Müzakere de edeceğiz, mücadele de edeceğiz. Çağrıldığımız yere hep birlikte gideceğiz."

Özgür Özel, öğretmenlerin atama taleplerini gündemde tutmayı sürdüreceklerini açıkladı. Emekli maaşlarına ilişkin olarak, Cumhurbaşkanı ve diğer siyasi liderlerle konuştuğunu belirterek, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması için tüm partilerin el ele vermesi gerektiğini söyledi.

EMEKLİ MAAŞI ÇAĞRISI

Emekli maaşlarına değinen Özel, "Cumhurbaşkanı'mızla da konuşurken söyledim, Devlet Bey'e de söyledim. Görüştüğüm bütün siyasilere söylüyorum. Bu işin siyaseti yok kardeşim. El ele vereceğiz, emeklinin maaşını önce asgari ücrete çıkaracağız." diye konuştu.

ANKARA'DA BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ

Özel, 26 Mayıs Pazar günü Ankara Tandoğan'da Büyük Emekli Mitingi'nin düzenleneceğini hatırlatarak, hak arayan herkesin yanında olacaklarını belirtti. Özgür Özel, toplumsal haklar, gösteri ve protesto hakkı gibi konularda mücadeleye devam edeceklerini ve bu süreçte farklı kesimlerle omuz omuza çalışacaklarını ifade etti. Özel, "Gün gelecek emeklilerle gün gelecek öğretmenlerle gün gelecek çiftçilerle gün gelecek esnafla gün gelecek vergide adalet mitinginde meydanlarda hep beraber olacağız" dedi.

ANAYASAL HAK VURGUSU

CHP Lideri Özel, "Anayasal hakları geri alacağız. Sokaklardan korkmayacağız. Taksim'i geri alacağız. İstiklal Caddesi'ni geri alacağız. Kızılay'ı geri alacağız. Gösteri hakkını, protesto hakkını, toplanma hakkını geri alacağız." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA