CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında gündeme ilişin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta üçüzlere CHP rozeti takan Özgür Özel, bu hafta da 2001 doğumlu Özel, İlayda, Berkay, Olgay ve Gökay dördüzlere parti rozeti taktı. 

Özel, "Dört tane üyelik kaydını tamamladık. Çağrımıza uyarak, Atatürk'ün baba evine geldiler hoşgeldiler aramıza. Bundan sonra daha güçlüyüz" dedi. 

CHP Lideri Özgür Özel grup toplantısı öncesinde İYİ Parti'den istifa eden Bahadır Erdem'e CHP rozetini taktı.

Erde

Erdem, kürsüde yaptığı konuşmada CHP üyelerine ve Özgür Özel'e teşekkür etti. 

Erden, "CHP’nin bütün milletvekillerini her bir neferini sevgi ve saygıyla selamlıyorum bu benim için ve ailem için çok önemli ve mutlu günde sayın genel başkanımıza hakkımda söylediği sözler için teşekkür ederim, onur duydum. Bu kadar güzel sözü hak ediyor muyum bilmiyorum ama üç kız babası bir TC vatandaşı olarak bir hukuk hocası olarak hayatım boyunca siyasetten önce de sonra da hep doğruları ve gerçekleri hukuken inandığım neyse onu savundum. Bunu Atatürk’ün kurucu değerlerinin verdiği güçle yaptım. Beni aranıza kabul ettiniz, her birinizle birlikte Türkiye’de adaletin ve hukukun yeniden parlaması için laik bilimin ışığında gençlerimizin eğitim alabilmesi için, eşitlik gelmesi için, bu milletimizi mutsuz eden tek adam rejimini sonlandırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım" ifadelerini kullandı.

Bahçeli ve Özgür Özel arasında 45 dakikalık kritik görüşme! Bahçeli ve Özgür Özel arasında 45 dakikalık kritik görüşme!

Özgür Özel'in konuşmasından satırbaşları...

Bu kürsüden tüm yurttaşlarımıza yönelik üye kampanyası başlatmış, babaevine, Atatürk'ün evine gençleri davet etmiştik. Bu haftada dördüz kardeşler üye oluyor. Bugün 35 yıllık bir akademisyen, bundan sonraki süreçte katılımıyla bize güç verecek Bahadır Erdem babaevine katılıyor.

Bu salondaki herkes, bu partideki herkes Deniz'in kardeşidir. Tam bağımsız Türkiye yolu CHP yoludur. Deniz, Filistin dedi. Deniz Gezmiş'in yolundan gidip tam bağımsız Türkiye'nin yolundan giden Özgür Özel değil, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'dir. 

"AKIN GÜRLEK ADALETİN GİYOTİNİDİR"

Barış Terkoğlu’na iki yıl hapis cezası verildi. FETÖ yargıya hakimken ceza alıyorlardır. Güya FETÖ temizlendi. Hala ceza alıyorlar. Akın Gürlek seyyar giyotindir, adaletin katilidir. Adaletin giyotini olan birisi Adalet Bakan yardımcısıdır. Gürlek şunu bilsen ne Terkoğlu ne Pehlivan yalnız değildir.

1 MAYIS TUTUKLAMALARINA TEPKİ: SUÇLULARIN MAĞDUR, MAĞDURLARIN SUÇLU İLAN EDİLDİĞİ BİR SÜREÇTEYİZ!

"Taksim 1 Mayıs’ta emekçilere kapatıldı. Oradaydık orada AYM kararına rağmen örülen utanç duvarını gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin en kıymetli tarihi hazinelerinden biri olan surların önüne İstanbul’a yıllar önce su taşıyan tarihi kemerlerin önüne aralara TOMA’ları dizerek önüne polisimize dizerek orayı bir utanç duvarı haline getirdiler. Bu utanç duvarı maalesef tarihe geçti. O utanç duvarı bu iktidar gidip bu ülkeye özgürlükler geldiğinde Türkiye demokrasisinin o kara günü anılırken hep hatırlanacak. O gün birileri Anayasa’ya uymadılar. Anayasaya uymadıkları için emekçileri içeriye almadılar. Girmek isteyenler karşılarında kendileri de birer emekçi olan polisimiz kanunsuz bir emirle karşı karşıya getirildi. Gösterilen anlayış kıymetliydi ama ardından 49 yurttaşımız 1 Mayıs günü orada yaşananlar üzerine tutuklandı. Suçluların mağdur mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz! Gençlerin serbest bırakılmalı. Milletten kanuna uymasını isteyenlerin önce Anayasa’ya uyması gerektiğini hatırlatıyorum.

VERGİ İSYANI: DOĞRUDAN VATANDAŞIN CEBİNE MEHMET ŞİMŞEK EL ATMAK ÜZERE!

"Ekonomide yüzde 18’den 8’e inen şu an yüzde 10 olan mobilyadaki eğitim harcamalarındaki konaklamadaki ve daha Mehmet Şimşek’in aklındaki pek çok başlıkta liste oyunuyla KDV 10’dan 20’ye çıkarılıyor.  Bu seçim öncesi ‘KDV artışı planlamıyoruz’ lafının laf oyunu olduğunu, liste hileleriyle KDV artışının gündemde olduğunu ve doğrudan vatandaşın cebine Mehmet Şimşek’in el atmak üzere olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu memlekette verdilerin yüzde 76’sı yani 4 lira verginin 3 lirası dolaylı vergilerden alınıyor. Yani fabrikatörle işçisi aynı vergiyi ödüyor aynı ürünü alınca. Vergilerin yüzde 75’i dolaylı vergiyle alınıyorken doğrudan vergilik yüzde 25’in de yüzde 15’lik kısmı çalışanların maaşından doğrudan kesilerek alınıyor. Geriye sadece 10 liralık verginin 1 lirasını gerçekten kazançtan verilen vergiler oluşturuyor. Bu kadar holding  toplam verginin onda birini verirken bu kadar işçi bu kadar memur bu kadar yoksul yüzde 90’ını veriyor. Bu adaletsiz düzene isyan ediyoruz isyan ediyoruz isyan ediyoruz!

EMEKLİ MİTİNGİ 26 MAYIS'TA 

CHP olarak bütün emeklileri ve onlara destek vermek isteyen herkesi 26 Mayıs Pazar günü Ankara’daki büyük emekli mitingine davet ediyorum. Söz verdik onlar yıllarca bu memlekete hizmet ettiler, alın teri döktüler, nasırlı elleriyle hizmet ettiler şimdi onları unutamayız, herkes bir gün emekli olacak, emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak. 

"AYŞE ATEŞ'İN ADALET YÜRÜYÜŞÜ HEPİMİZİN YÜRÜYÜŞÜDÜR"

Ayşe Ateş bundan sonra her anlamda görünür desteğimizden memnun olacağını söyledi. Biz de kendisine hakikate ulaşılana kadar kendisine onun yüreği soğuyana kadar evlatlarının babasının kanı yerde kalmayana kadar arkasında olduğumuzu söyledik. Bir kez daha bunu ifade ediyoruz.

Müfredat önemli dedik. Ama sözümüzü duyuramadık. Yedi gün yetmez dedik, çıkmış Milli Eğitim Bakanı 10 güne çıkardım deyip gülüyor. Yeni müfredatta görüş alınmadı.  

Atanmayan öğretmen sayısı bir milyonu aştı. O öğretmenlere tüm kamuya alımlarlaa birlikte müfredatsız  KPSS ile seçilme sözü verdiler. Bu vaat ile oy topladılar. Bu arkadaşlar müfredat getirerek, ayrımcılığı kurumsallaştırdılar. Oy topladılar, şimdi de mülakatı kaldırmıyorlar. 86 bin öğretmen ataması dediler, 20 bin atamaya düştüler.

Seçim öncesi miting meydanlarında İsrail ile ticaret son bulsun diye pankart açanları yaka paça içeri atanlar, önce 54 ticari ürünün ihracatına kısıtlama getirdiler. Biz mazlum Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğiz.

Çoğu kadın ve çocuk olan 35 bin kişinin  katlledilmesine müsaade edemeyiz.

DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

Rotasından milim sapmadan, Türkiye’nin bütün demokratlarını, sosyal demokratlar olarak kucaklıyoruz. Kimseye yüksekten bakmadan ilerliyoruz. Tüm siyasi partilerin genel başkanları ile görüşmeye devam edeceğiz. Bugün Devlet Bahçeli bizleri kabul ettiler. Onun şahsında MHP’nin tüm üyelerine teşekkür ediyoruz.

Kendisiyle gayet olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Bahçeli ile fikir alışverişi yaptık. Kendisine teşekkür ediyorum.

Erdoğan görüşmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst görevlerinde bulunmuş, partinin envanterine girmiştir. Kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla, görüşmeler parti meclisimiz ile paylaşılmıştır.

Sayın Bahçeli ile seçim sonuçlarını değerlendirdiğimiz, tebriklerini kabul ettiğimiz bir görüşme oldu. 

Ayrıca başta Filistin meselesi olmak üzere dış politikayı görüştük.

Kaynak: istiklal.com.tr