Bolu Belediyesi'nin önemli gelir kaynaklarından biri olan, eşsiz doğasıyla her yıl yaklaşık olarak 500 bin kişi ziyaret ettiği Gölcük Tabiat Parkı son kararla Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu karara sert tepki gösterdi.

BOLUSPOR GELİRİNDEN OLACAK

Başkan Özcan, tahsisin 2040 yılına kadar Bolu Belediyesi'ne verilmiş olduğunu ve bu gelir kaynağının Boluspor'a aktarıldığını açıkladı. İptal kararının Boluspor'a büyük bir darbe olduğunu belirten Özcan, "Bu park Boluspor için önemli bir gelir kaynağıydı. Şimdi elimizden alındı" dedi. Benzer bir olayın 2004 yılında Abant'ta yaşandığını hatırlatarak, o dönemde de kulübün önemli gelir kaynağını kaybettiğini ifade etti.

985

BAŞKAN ÖZCAN'DAN İPTAL ÇAĞRISI

Tahsisin iptali kararının geri alınması için çağrıda bulunan Özcan, bu durumun Bolu ve Boluspor açısından ciddi kayıplara yol açacağını vurguladı. Bolu halkı ve spor camiası, kararın yeniden değerlendirilmesini talep ediyor.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI YAPTI

Başkan Özcan, Bolu milletvekillerine yönelik eleştirilerinde, yerel konularda daha fazla inisiyatif almalarını istedi. Özcan, milletvekillerinden Bolu halkının çıkarlarını korumak için aktif bir rol üstlenmelerini beklediğini belirtti.

"GEREKLİ ADIM ATMAZLARSA HALK NEZDİNDE İTİBARLARINI KAYBEDECEKLER"

"Milletvekilleri bu konuda adım atmazsa, halk nezdinde itibar kaybederler" uyarısında bulunan Tanju Özcan, siyasi çözümlerle bu sorunun üstesinden gelinmesini önerdi. Özcan, Bolu halkının hakkını helal etmeyeceğini ve kendi siyasi kariyerinin de tehlikeye gireceğini söyledi.

Kaynak: istiklal.com.tr