Dilan Polat’ın cezaevinden çıkıp çıkmayacağı gündemi meşgul eden konular arasında yer alıyor. Kara para aklama suçlamasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanarak cezaevine gönderilen sosyal medya fenomeni Dilan Polat, cezaevinde sinir krizi geçirip kendisine zarar verdiği öğrenildi. Bunun üzerine vatandaşlar, Dilan Polat son durum ne? Dilan Polat'a ne oldu? Dilan Polat hala tutuklu mu?” sorularının sorulmasına neden oldu. İşte bu konuda merak edilen soruların yanıtları…

DİLAN POLAT SON DURUM NE? DİLAN POLAT HALA TUTUKLU MU?

Dilan Polat, "Suç örgütü kurma ve üye olma", "mal varlığı değerlerini aklama" ve "yasadışı bahis" suçlarından yaklaşık 6 aydır Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutukluluğu devam ediyor. Polat'ın avukatının, soruşturmanın yürütüldüğü savcılığa dilekçe verdiği öğrenildi.

Şüpheli Dilan Polat'ın sağlık sorunları yaşadığı ve kendisine kesici aletle zarar verdiği, sağlık sorunlarının tehlike arz ettiği belirtilerek tutuklu olarak cezaevinde kalmasının elverişli olmadığı gerekçe sunularak tahliye talebinde bulunduğu belirtildi. Bu talebin kabul edilmesi durumunda ya da reddedilmesi halinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu önemli bir adım attı.

Avukatın öne sürdüğü gerekçelerin uzmanlar tarafından değerlendirilmeye alınması talep edildi. Başsavcılık, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na yazı yazarak Dilan Polat'ın en yakın adli tıp kurumu birimine gönderilmesi istendi. Soruşturmayı dikkatlice yürüten savcılığın ayrıca Polat'ın tutuklu olarak cezaevi şartlarında bulunmasının sağlık durumunu açısından tehlike arz edip etmediği, tıbbi olarak da cezaevi koşulları altında bulunmasında herhangi bir sakınca olup olmadığına dair rapor alınmasını istediği öğrenildi.

Bu karardan sonra Dilan Polat'ın adli tıp kurumuna sevk edilip hakkında istenilen konularda uzman kişiler tarafından rapor alınması ve bu talebe ne karar verileceği bekleniyor.

Kaynak: istiklal.com.tr