Green Kart(Yeşil kart) resmi ismiyle Daimî İkametgâh Kartı, Birleşik Devletler Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası gereğince Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı ikamet ve çalışma hakkını sağlayan ve bu hakkın verildiğine delil olması için verilen belgeye denir. Green Card başvurusunda bulunan kişiler de sonuçların erişime açılıp açılmadığını araştırıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Green Card sonuçlarını ya da seçildiklerine dair ek bir bilgilendirmede bulunmayacak. Katılım başvuru durumu kontrolü aracılığıyla adayların bilgilerine ulaşabilmesi için onay numaraları gerekiyor. Peki “Green Card sonuçları nereden, nasıl bakılır 2024? Green Card çıktığı nasıl anlaşılır?” İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar…

Green Card sonuçları açıklandı mı? Green Card Başvuru sonuçları nereden  bakılır? Green Card sonucu sorgulama ekranı... - Son Dakika Yaşam Haberleri  | Cumhuriyet

GREEN CARD SONUÇLARI 2024 AÇIKLANDI MI, AÇIKLANMADI MI?

Green Card kura çekiliş sonuçları 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 19:00'da açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın DV başvuru sonuçlarına dair ek bir bildiri veya onay numarası vermeyecek.

Vize mülakatı randevusu ise DV programına seçilen kişilerin yapılacak işlemler hakkında e-posta yoluyla bilgilendirme yapılacak.

GREEN CARD SONUÇLARI NEREDEN, NASIL BAKILIR 2024?

Green Card başvuru sonuçları https://www.dvlottery.state.gov/ adresinden görüntülenebilecek. Teyit numarası kullanarak sonuçlar öğrenilebilecek.

Green Card başvuru sonuçları 16 haneli teyit numarası, soyadı, doğum yılı ve kimlik doğrulama koduyla araştırılabilir.  Ekranda adaylar seçilip seçilmediklerini öğrenebilecek. Çeşitlilik Vizesi katılımcılarının seçildikleri konusunda bilgilendirildikleri, başvurularına nasıl devam edeceklerine dair talimatlara eriştikleri ve göçmen vize mülakatı randevu tarihi ve saatine dair de bilgiler dvprogram.state.gov adresinde olacak.

GREEN CARD ÇIKTIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Green Card çekilişini kazanmış olan vatandaşlar sonuç sayfasında isimlerinin yazılı olduğu bir mektup ve barkod ile karşılaşırlar. Bu belge, Green Card başvuru sürecinde ilerlemek için gerekli olan en önemli belgelerden biridir. 

Kaynak: HABER MERKEZİ