İngiltere Merkez Bankası, Mayıs ayında politika faizini %5,25'te sabit bıraktı. Ağustos ayından bu yılın sonuna kadar faiz indirimlerini art arda gerçekleştirerek faiz oranını %4,5'e düşüreceği tahmin ediliyor.

Piyasa beklentilerine uygun olarak, İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararını açıkladı. Banka, Mayıs ayında politika faizini %5,25'te sabit bıraktı.

Para Politikası Kurulu'nun 9 üyesinden 7'si faizin sabit kalması yönünde oy kullanırken, 2 üye faizde 25 baz puanlık bir indirim yapılması gerektiğini savundu. Bu karar, piyasa beklentileri doğrultusunda alındı, çünkü faizin sabit tutulması yönünde oy kullanıldı. İki üyenin indirimden yana oy kullanması, BoE'nin faiz indirimine yaklaşmakta olduğu şeklinde yorumlandı. BoE'nin, Ağustos ayından itibaren faiz indirimleri yaparak 2024 sonuna kadar faiz oranını %4,5'e düşüreceği tahmin ediliyor.

Ülkenin en eski bağımsız ekonomik araştırma enstitüsü olan Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırma Enstitüsü (NIESR), enflasyon verilerine dayanarak, BoE'nin Mayıs ayında faiz indirimi yapmasının olası olmadığını belirtti. Bu açıklamada, enflasyonist baskıların hala yüksek seyretmesi etkili oldu.

Kaynak: AA