İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalini tekrar dile getirmesinin ardından, İtalya'nın Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini vurguladı. Macron'un açıklamaları, İtalya'da sağ koalisyon iktidarının tepkisine neden oldu.

Tajani, Reggio Calabria kentindeki açıklamasında, "Her zaman Rusya ile savaşta olmadığımızı söyledik. Dolayısıyla İtalyan askerlerini Ukrayna’ya savaşmaya göndermeyeceğiz. Ukrayna’nın bağımsız bir devlet olma hakkını savunuyoruz. Fakat tekrar ediyorum. Rusya ile savaşta değiliz." ifadelerini kullandı.

İtalya'da sağ koalisyon iktidarının diğer Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Altyapı Bakanı Matteo Salvini ise Macron'un Ukrayna'ya askeri birlik gönderme ihtimaline sert tepki gösterdi. Salvini, "Asla bir İtalyan askeri Macron için ölmeyecek." şeklinde konuştu.

Öte yandan, sağ koalisyon iktidarının liderlerinden Giorgia Meloni'nin öncülüğünde, Ukrayna'ya 9. silah yardımı paketinin sağlanması kararı alındığı ve bu konunun haziran ayındaki G7 Liderler Zirvesi'ne kadar hazırlanacağı bildirildi.

Kaynak: AA