İsrail'in Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafını işgal etmesi, uluslararası kamuoyunda tepkilere yol açtı.

Hamas, bu saldırının ateşkes çabalarına zarar verdiğini belirterek, ABD ve diğer ülkelerin İsrail'e baskı yapmasını talep etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırısının korkunç insani sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, bunun bölgenin istikrarını tehdit edebileceğini söyledi.

Beyaz Saray, Refah'a insani yardım geçişlerinin bir an önce yeniden sağlanmasını talep etti. Saldırının yol açtığı insani krizin önlenmesi ve bölgede istikrarın sağlanması için uluslararası kamuoyu İsrail'e baskı yapmaya çağırıldı.

"İNSANLAR BUHAR OLUP UÇAMAZ. KORUNMAYA İHTİYAÇLARI VAR"

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock İsrail'i Refah saldırısıyla ilgili sosyal medya hesabından, "1 milyon insan buhar olup uçamaz. Korunmaya ihtiyaçları var." paylaşımı yaptı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, saldırının, büyük bir insani felakete yol açacağını belirttiler.

Yunanistan ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın lideri Stefanos Kaselakis, saldırının uluslararası insancıl hukukun bariz ihlali anlamına geldiğini söyledi.

“ÇOCUKLAR İÇİN ATEŞKESE, ŞİMDİ İHTİYACIMIZ VAR"

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, sosyal medya platformundan "Her gün yaptıkları gibi. İçerisinde sivillerin ve çocukların olduğu binaları bombalıyorlar." ifadelerini kullandı.

Brezilya, saldırının ateşkes çabalarını tehlikeye atabileceğini dile getirdi.

İspanya'da muhalefetteki Podemos partisinin lideri İone Belarra, İsrail'i Nazizim ile suçladı.

Ürdün, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Gazze'de ateşkes önerisini tehlikeye attığını ifade etti.

Mısır ve İran da saldırıyı kınadı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF  "Refah'taki çocuklar için ateşkese, şimdi ihtiyacımız var" açıklamasını yaptı.

İsrail Başbakanı Netanyahu ise, Refah saldırısının "İsrailli rehinelerin getirilmesi için" düzenlendiğini savundu

Kaynak: AA