KİŞİ BAŞI GİRİŞ ÜCRETİ 5 AVRO

İtalyan Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, 25 Nisan ile 2 Mayıs tarihleri arasında, Venedik'i günübirlik ziyaret eden 144 bin 645 kişi, kişi başına 5 avro ödeyerek kente giriş yaptı. Bu sayede, Venedik belediyesi 723 bin 225 avro gelir elde etti.

BEKLENTİNİN ÜZERİNDE GELİR

Haberde, giriş ücreti uygulamasının ilk 8 gününde elde edilen kazancın, 7 aylık bir dönemde beklenen miktara eşit olduğu belirtilirken, bu rakamın belediye yönetiminin beklentilerinin de üzerine çıktığına dikkat çekildi. Ayrıca, giriş ücreti uygulamasının turist akınını durdurmadığı, aksine ziyaretçi sayısında kayda değer bir değişiklik yaşanmadığı yorumu yapıldı.

VENEDİK'TE GİRİŞ ÜCRETİ UYGULAMASI

Venedik Belediye Meclisi, Eylül 2023'te, kentteki turist yoğunluğunu kontrol altına almak amacıyla "Venedik'e giriş ücreti" uygulamasını kabul etmişti. Bu uygulama, 2024'te yoğunluk yaşanması beklenen bazı tatil günlerini kapsayan 29 gün boyunca test edilecek.

KENT YOĞUNLUĞUNU DENGELEMEK İÇİN YAPILMIŞTI

Venedik'e günübirlik gelen turistler, "Contributo di Accesso a Venezia" (Venedik'e Giriş Ücreti) adlı siteden rezervasyon yaparak giriş ücretlerini ödeyebilecekler. Uygulama, kentte turist yoğunluğunu dengelemek ve kentin tarihi dokusunu korumak amacıyla başlatılmıştı.

Kaynak: AA