Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda sabah saatlerinde sefer yapılamadı. Altunizade Metro istasyonuna gelen vatandaşlar kalabalık nedeniyle ilerlemekte bir hayli zorlandılar. Bu durumun neden yaşandığını Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile bildirdi. Peki “M5 Üsküdar-Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? M5 Üsküdar-Samandıra metro hattına ne oldu?” İşte araştırılan soruların yanıtları…

M5 ÜSKÜDAR – SAMANDIRA METRO HATTI NEDEN ÇALIŞMIYOR?

Üsküdar- Samandıra Metro Hattı bu sabah yoğun bir kalabalığa sahne oldu. Yaşanan bir arızadan dolayı uzun kuyruklar oluştu. Üsküdar- Samandıra Metro Hattı'ndaki teknik arızadan kaynaklı seferler her iki yön tarafından Altunizade'ye kadar yapılıyor.

Haftanın ilk gününde yani 22 Nisan Pazartesi gününün ilk saatlerinde başlayan teknik arızadan dolayı Altunizade Metro istasyonuna gelen vatandaşlar oluşan kalabalıktan dolayı ilerlemekte zorlandılar. Samandıra ve Üsküdar yönünden gelen yolcular hızlı bir şekilde Altunizade istasyonunda trenlerden tahliye edildi. Yolcular güvenlik görevlileri tarafından başka yönden gelen trenlere doğru ilerlemek zorunda kaldı.

Yolculara uyarı anonsu yapıldı ve Metro İstanbul, Üsküdar-Altunizade istasyonları arasına metro seferlerine ek olarak ücretsiz İETT otobüslerinin konulduğunu açıklandı. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan duyuruda ise, "M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattımızda teknik bir arıza nedeniyle seferlerimiz Altunizade istasyonundan aktarmalı olarak yapılmaktadır." denildi.

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda arıza Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda arıza

Kaynak: HABER MERKEZİ