ABD'den gelen istihdam verisi piyasalarda hareketliliğe sebep oldu. Tarım dışı istihdam Nisan ayında 175 bin olarak açıklandı, bu rakam beklentilerin altında kaldı. Beklentiler 238 bin seviyesindeydi. Bir önceki veri ise 303 bindi. İstihdam piyasasının gücünü kaybettiği gözlemlendi.

İşsizlik oranı da beklentilerin üzerinde açıklandı ve %3,9 olarak gerçekleşti. Beklentiler ise %3,8 düzeyindeydi.

Zayıf istihdam verileri sonrasında Fed'in faiz indirim beklentileri kasım ayından eylül ayına kaydı. Ons altın haftanın son işlem gününde 2 bin 300 dolar seviyelerinden aşağı düştü. Gram altın ise 2 bin 420 bandından alıcı bulmaya devam etti. Fed'in faiz indirimlerine eylül ayında başlayacağı ihtimali %78 olarak belirlendi.

Altın, İsrail ile Hamas arasında Mısır'ın arabuluculuğunda bir ateşkes anlaşması ihtimaliyle piyasalarda oluşan olumlu hava altının cazibesini azalttı. Altın hafta başından bu yana %1'den fazla değer kaybetti.

Doların değerinin düşmesiyle birlikte altın fiyatlarının desteklenmesi bekleniyor. Dolar endeksi Cuma günü %0,7 düşerek 104,6'ya geriledi. ABD istihdam verisinin beklentilerin altında gelmesi Fed'in ilk faiz indiriminin zamanlamasını öne çekti ve dolar endeksi 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

İç piyasalarda dolar/TL kuru ise 32,34 bandında işlem görüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ