NOW TV'YE CEZA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını inceleyerek bazı kanallara ceza ve yaptırım kararı aldı. RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın cep telefonundaki özel yazışmalarını haber yapan NOW TV, "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "kişisel verilerin ifşası" nedeniyle idari para cezasına çarptırıldı.

Ayrıca, Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz Can'ın özel mesajlarını gizlice kayda alıp yayınladığı gerekçesiyle NOW TV'ye idari yaptırım uygulandı. RTÜK, 6112 sayılı yasanın "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı davranamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez." hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle bu yaptırımları uyguladığını belirtti.

TELE 1'E PARA CEZASI

Tele 1 kanalına verilen idari para cezasının nedeni, "Türkiye'nin Gündemi" programında konuk olan Rifat Serdaroğlu'nun bazı siyasetçilere ve kişilere yönelik ifadeleriydi. RTÜK, Serdaroğlu'nun açıklamalarının eleştiri sınırlarını aştığını değerlendirdi ve kanalın yasadaki "kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez." hükmünü ihlal ettiğine karar verdi. Bu nedenle Tele 1'e de idari para cezası uygulandı.

Kaynak: AA