Seçim görevli ücretleri, yerel seçimlerde görev alan kişilerin gündeminde yer alıyor. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde de seçimler gerçekleştirildi. Bu seçimde 61 milyon 441 bin 822 kişi, 31 Mart’ta düzenlenen yerel seçimlerde sandık başına gitti.  Sandık başında görev alan kişiler de seçim yerlerinin hazırlanması, oy ve pusula teslimi, kimlik kontrolü, oy dökümü ve sayımı gibi çeşitli görevleri yerine getirdi. Peki “YSK paraları ne zaman yatacak? Sandık görevli ücreti nereden alınacak 2024? Sandık görevli ücreti nereden alınacak 2024? Sandık görevli ücretleri ne kadar 2024?” İşte bu soruların araştırılan yanıtları…

SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATAR?

31 Mart yerel seçimlerinde binlerce kamu çalışanları görev aldı. Bu görev alan vatandaşlar seçim ücretlerinin ne zaman hesaplara geçeceğini seçim gününden beri merak ediyor. Sandık görevlisi ücretlerinin yatış tarihi ve nereye yatırılacağına ilişkin YSK’dan resmi bir açıklamada henüz yapılmadı.

Bu bilgilere göre, sandık görevlisi ücretlerinin, nisan ayının sonuna kadar seçimlerde görev almış olan kişilerin hesaplarına yatırılacağı tahmin ediliyor.

Sandık görevlilerinin alacağı ödemeler, bir önceki seçimlerde olduğu gibi memur maaşlarının katsayısına göre hesaplanarak verilecek. 

SANDIK GÖREVLİ ÜCRETİ NEREDEN ALINACAK 2024?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde görev alan kişiler yani sandık görevlilerinin alacakları ücretler, belirlenen tarihlerde il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarında açılacak olan hesaplardan ödenecek.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ 2024 NE KADAR? SANDIK GÖREVLİLERİ NE KADAR ÜCRET ALIYOR?

2023 yılında gerçekleştirilmiş olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde sandık görevlisi ücreti yaklaşık olarak 870 lira olarak belirlenmişti.

2024 yılında da 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde sandık görevlisi, bina sorumlusu ve sandık başkanlarının alacağı ücretlerde seçimden önce açıklanmıştı. Seçim görevlisi ücretleri memur maaşı katsayı oranına göre belirleniyor.İşte o ücretler ve detayları...

31 Mart pazar günü sandıklarda görev yapacak sandık kurulu başkanları, 2.947 TL ücret alırken,

Sandık memuru veya diğer bir ifadeyle sandık görevlileri ise 2.088 TL ödeme alıyor. Son olarak da partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına da 2.936 TL ödeme yapılacağı açıklanmıştı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ