Türkiye, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öğrencisi tarafından silahlı saldırıda hayatını kaybetmesiyle sarsıldı. Disiplinsiz davranışları nedeniyle okuldan uzaklaştırılan Iraklı öğrenci, 5 ay sonra Oktugan'ın odasına girerek silahla ağır yaraladı. Oktugan kurtarılamazken, katil zanlısı kısa sürede yakalandı.

CİNAYETİ SAVUNDU, ÖLDÜRÜLEN MÜDÜR ÜZERİNDEN İÇİNDEKİ KİNİ KUSTU

Bu korkunç olayın ardından gazeteci Sevan Nişanyan'ın yaptığı açıklama ise büyük tepki çekti. Nişanyan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, cinayeti adeta savunurcasına şu ifadelere yer verdi: "Genç bir insanın hayatını bilerek ve isteyerek kaydıran birinin orantılı şekilde cezalandırılması doğrudur. Bazı koşullarda öldürmek bir yöntem olabilir. 11 yıllık okul hayatımda belki 60 öğretmen tanıdım. En az yirmisi kompleksli, sadist, cahil, içten pazarlıklı pu...ardı. Birini dahi imha etmeğe cesaretim yetmediği için hep kendimi suçlarım. Öldürülen İbrahim Bey'i tanımam etmem. Ama arkasına aldığı posteri iyi tanıyorum."

G N D D O N2 W A A A Kg1 V

SKANDAL SÖZLER İNFİALE NEDEN OLDU

Nişanyan'ın bu sözleri, toplumda büyük infiale neden oldu. Olayın şokunu atlatamayan insanlar, bu tür bir açıklamanın etik olmadığını ve cinayeti meşrulaştırmaya yönelik olduğunu belirtti. Özellikle öğretmenlik mesleğine yapılan bu tür bir saldırının hiçbir koşul altında kabul edilemez olduğu vurgulandı. 

Kaynak: istiklal.com.tr