İstanbul Şişli'de harketli dakikalar yşandı. Oturduğu dairenin tahliyesine karşı çıkan bir kişi, binayı yakmaya çalıştı. Çıkan küçük çaplı yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Binanı çatısından düşen alevlerin dış cephenin bazı kısımlarıyla binanın önünde park halindeki bir motosiklet ve araçlarda hasara yol açtı.

Olay, saat 10.30 civarında Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yıllar önce gecekondu olarak kullanılan bir alan yıkılarak yerine bina inşa edildi.

A W198520 01

TAHLİYE KARARI KIZDI BİNAYI ATEŞE VERDİ

Bu süreçte hak sahibi olduğunu iddia eden bazı kişiler, bu binadaki dairelere yerleşti. Bina sahibi durumun farkına varınca mahkemeye başvurdu ve tahliye kararı alındı. Karar sonrası iki daire boşaltıldı, ancak bir kişi tahliyeye direndi ve daireden çıkmadı.

A W198520 02

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tahliyeyi uygulamak için memurların gelmesiyle birlikte, içeride kalan şahıs çatıya çıkarak binayı benzinle ateşe verdi. Alevler hızla yayılırken, polis hızla binaya girerek müdahale etti. Binanın çatı katına çıkarak, dış cephe kısmını ateşe veren şüpheli ile 2 kadın, çilingir yardımıyla içeri giren polisler tarafından gözaltına alındı.

A W198520 06

Yaşanan olaylarda 1'i kadın olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. Olay anları ise çevredeki kameralara yansıdı.

A W198520 05

Kaynak: İHA-AA