ABD Temsilciler Meclisi üyesi Andrew Ogles, ABD'deki üniversitelerde Filistin'e destek için düzenlenen protestoları ele alarak, protestocuların Gazze'ye gönderilmesini öneren bir yasa tasarısı sundu.

"PROTESTOLCULAR 6 AY SÜREYLE GAZZE'YE GÖNDERİLSİN"

Fox News'ün haberine göre, Ogles tasarının, üniversitelerde yasa dışı faaliyetlerde bulunmakla suçlanan ve hüküm giyen protestocuların en az 6 ay süreyle Gazze'ye gönderilmesini öngördüğünü belirtti.

"DİĞER ÖĞRENCİLERİ TACİZ EDİYORLAR" İDDİASI

Ogles, tasarının gerekçesi olarak, gösteri düzenleyen öğrencilerin diğer öğrencileri taciz ettiğini ve üniversite etkinliklerini engellediğini ileri sürdü. Aynı zamanda, Temsilciler Meclisi üyeleri Randy Weber ve Jeff Duncan da sosyal medya platformu X üzerinden tasarıya destek verdiklerini açıkladı.

"TEMSİLCİLER MECLİSİ ÜYELERİ DESTEK VERDİLER"

Weber, "Hamas destekçilerinin Gazze'de bir gün bile dayanamayacağına bahse girerim ama onlara bu fırsatı verelim." şeklinde konuşurken, Duncan, "ABD topraklarında Hamas destekçilerinin yasalarımızı çiğnemesine izin veremeyiz." ifadelerini kullandı.

2 BİN 500'DEN FAZLA ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Bu tasarı önerisi, ABD genelinde üniversitelerde Filistin'e destek için düzenlenen eylemlere karşı bir tepki olarak geldi. Üniversite yönetimlerinin talebi üzerine polis müdahaleleri de gerçekleşti ve bugüne kadar 2 bin 500'den fazla kişi gözaltına alındı. Ancak Filistin'e destek eylemleri ABD'deki birçok üniversitede devam ediyor.

Kaynak: AA