Filistin -İsrail arasındaki çatışmalar 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. Son 50 yılın en büyük saldırısı yaşanıyor. İsrail tüm Gazze'ye ölüm yağdırdı. Gazze İsrail arasındaki bu amansız çatışma 7 Ekim sabahı, İsrail güne Gazze'den ateşlenen roketlerle başladı. Pek çok kişi hayatını kaybetti. 2024 yılına geldiğimizde ise çatışmanın seyri değişmeye başladı. İsrail-Hamas arasında başlayan savaş bütün Orta Doğu'ya yayılmış durumda.

Hamas'ın, dünya Müslümanlarını Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'ye destek çağrısından sonra Ürdün'ün başkenti Amman'da binlerce kişi bir araya geldi.

ÜRDÜN’DE BİNLERCE KİŞİ SLOGAN ATTI!

Hamas, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırıya imza attı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Saldırılarda binlerce insan yaşamını yitirirken Hamas, cuma namazında insanları protesto yapmaya davet etti. Bunun üzerine Ürdün'ün başkenti Amman'da cuma namazı sonrası toplanan kalabalık, İsrail aleyhinde “Hamas teröristtir dediler. Tüm Ürdün Hamas’tır” sloganlar attı.

Kaynak: İstiklal Haber Merkezi