Nisan 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “#MüjdelerOlsun” etiketiyle yaptığı sosyal medya paylaşımında “Karadeniz doğal gazını devreye aldık” ifadesiyle Türk ve dünya kamuoyuna müjdelediği Karadeniz doğal gazının keşfiyle birlikte tüm vatandaşlara 1 yıl boyunca 25 metreküp doğal gaz hediyesi uygulaması başlatılmıştı.

30 Nisan itibariyle uygulama sona erdi. Bugünden başlayarak konutlarda yemek ve sıcak su amaçlı kullanılan doğal gaz yeniden ücrete tabi olacak ve ay sonundaki faturalar ücretlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden doğal gaz tüketimleri için bedeli alınmamıştı. Uygulama kapsamında konutlarda 150 TL’lik fatura avantajı sağlanıyordu. Nisan 2023'te başlayan ücretsiz doğal gaz desteği sona erdi. Yaklaşık 150 TL indirim artık faturalara yansımayacak.

KASIM 2023 DOĞALGAZ METREKÜP FİYATI NE KADAR?

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine kasımda uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira. Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ