Geçtiğimiz seçim döneminde AK Parti’nin çok büyük hezimete uğradığı bir şehri ziyarette bulunmuştum, belediye başkan adayı kazanacağından kesin emindi, o şehirde sokak röportajı yapmaya başladım. Vatandaşların büyük bir kısmı AK Parti’yi desteklemeyeceğini söylüyordu. O şehirde farklı bir ilçeye gittim aynı cevap, başka bir ilçeye gittim aynı cevaplarla karşılaştım. Muhalefet büyük bir oy farkıyla kazanacak gibi gözüküyordu. Belediye başkan adayı ve oğlu ile akşam oturduk, çay içiyorduk kendilerine sordum, ne görüyorsunuz kazanacak mısınız sizce diye…
Kendileri bana “Bitti bu iş bugün cumhurbaşkanımız geldi ve program öncesinde bana %1 oy farkla öndesin, masama gelen anketlerde çok iyi durumdasın” dedi diye cevap verdi. Ben de kendimden şüphe duymaya başladım, sokakta mikrofon uzattım. Vatandaşlar ile cumhurbaşkanımızın önüne giden anket birbirinden bu kadar zıt olamaz diye düşündüm, acaba ben mi fazla kötümser yaklaşıyorum diye tekrar röportajları izledim ve hayır yine AK Parti’nin kaybedeceği sonucu ortaya çıkıyordu. Kendilerine bunu ilettim ama çok da ısrarcı olmadım çünkü anketlerin çok iyi olduğunu söylediler bana saygıyla karşıladım.

Ve sonuç AK PARTİ o şehirde %30 fark yedi.

Bence acilen araştırılması gereken cumhurbaşkanının önüne hangi anket firmaları getirildi? Kimler anket yaptı? Kaç para verildi bu şirketlere?

Bu anket firmaları ile nasıl anlaşıldı? Kimler aracı oldu?

Çünkü BAŞKANI KANDIRDILAR!