İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı AK Parti adayı Murat Kurum’u desteklediğini açıklamıştı. 

İmamoğlu ve Aksu, taksi konusunda görüşmelerinde anlaşma sağlayamamıştı.

"EKMEĞİMİZLE OYNAYANI UNUTMAYIZ"

Seçimlerde açıkça Kurum'u destekleyen Aksu, "Biz iyiliği de kötülüğü de ekmeğimizle oynayanı da bize söz verip tutmayanı da bizi tehdit edip parmak sallayanı da taksi duraklarına sürekli uğrayıp çay içerek hal hatır soranı da bize her UKOME toplantısında sahip çıkanı da bize her platformda sahip çıkanı da bize her zaman köstek olanı da Sayın Bakan'ım unutmayız. Taksici esnafı olarak herkes şunu biliyor ki Sayın Bakan'ımız bakanlığında nasıl tarih yazdıysa İstanbul'da da tarih yazacak. Beraber istişare ederek ortak akılla İstanbul'u yöneteceğinizden eminiz. Taksiye yanlış yapanlar hiçbir zaman siyasette iflah olamadılar ama biz size sonsuz güveniyoruz. Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum." ifadelerini kullanmıştı.

Eyüp Aksu, tarafını gizlemedi: 'Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum' Video: Eyüp Aksu, tarafını gizlemedi: 'Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum'

İMAMOĞLU'NA TEBRİĞE GİTTİ

Bu mesajı yayınlayan Aksu’nun Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ettiği öğrenildi. Eyüp Aksu bunu ‘tebrik’ ziyareti olarak açıkladı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, paylaştığı mesajda, X hesabından şu mesajı paylaştı: “Az Önce Konuştum'a davet için İBB Başkanı'na gittim. Ben girerken içeriden İmamoğlu'nun en büyük muhaliflerinden İstanbul Taksiciler Od. Bşk. Eyüp Aksu çıkıyordu. Şaşırdım. İmamoğlu'na sordum ‘Tebrik için randevu talep etmişler. Tebrik ettiler seçim sonuçlarından dolayı’ dedi.”

Kaynak: HABER MERKEZİ