Galatasaray Kulübü'nün mevcut başkanı Dursun Özbek, 25 Mayıs'ta yapılacak seçimli olağan genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı ve yönetim kurulu listesini divan kuruluna sundu. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'taki Divan Kurulu Başkanlığı'na gelen Dursun Özbek, aday yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, başkanlık için adaylık dosyasını divan başkanı Aykutalp Derkan'a teslim etti.

Dursun Özbek'in başkanlık listesinin yönetim kurulu ve diğer kurullar için aday isimleri şu şekilde sıralandı:

Yönetim Kurulu (Asil): Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mehmet Saruhan Cibara, Ali Yüce, İbrahim Hatipoğlu, Fatih Demircan

Yönetim Kurulu (Yedek): Ozan Bingöl Yurtsever, Timur Kuban, Emir Aral, Tanur Lara Yılmaz, Ece Bora

Denetim Kurulu (Asil): Ömer Çirkin, Fabrizio Casaretto, Hasan Can Külahçıoğlu

Denetim Kurulu (Yedek): Gül Rengin Günay, Merve Deniz Örken, Çağatay Aras Uçkun

Sicil Kurulu (Asil): Mehmet Çağatay Altınlı, Hayri Gürkan Eliçin, Okan Güngör, Utku Çağatay Aksoy, Özcan Karamahmutoğlu, Berat Uygur, Burçin Aslan

Sicil Kurulu (Yedek): Yakup Peker, Mehmet Selim Yavuz, Osman Emre Yıldızeli

Disiplin Kurulu (Asil): Hakkı Akil, Mithat Can Baydarol, Muharrem Remzi Tan, Mustafa İbrahim Ziyal, Aydın Önder, Ahmet Murat Canaydın, Ali Baran Öztürk

Disiplin Kurulu (Yedek): Hasan Mehmet Tirali, Nuri Bora Ebussuutoğlu, Sencer Seren, Mustafa Kaya Özgül, Günran Çalın

Başkan Dursun Özbek, yeniden aday olduğu bu süreçte, seçim döneminin şampiyonluk yarışındaki konsantrasyonu etkilememesi gerektiğini vurguladı. Özbek, 25 Mayıs'ta yapılacak seçimli genel kurulun Galatasaray için büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Demokratik geleneği çerçevesinde çok adaylı bir seçim, Galatasaray açısından önemlidir. Bu durum, Galatasaray'ın demokrasi anlayışının bir yansımasıdır." dedi.

"MAYISLAR BİZİMDİR"

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, son 2 yılda birlikte çalıştığı yönetim kuruluna ve Galatasaray taraftarlarına teşekkür ederek, futbolda son 4 haftaya girdiklerini belirtti. Dursun Özbek, kadın futbol takımının şampiyonluk maçının yanı sıra Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında konsantrasyonun önemine dikkat çekti. Özbek, şampiyonluk için son aşamada yoğun konsantrasyon gerektiğini vurgulayarak, "Her zaman söylediğimiz gibi mayıslar bizimdir." ifadelerini kullandı.

ERTEN TİMUR SORUSUNA YANIT

Dursun Özbek, Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'un Galatasaray'a hizmet etmekten geri durmayacağını söyledi.

Başkan Özbek, seçimden sonra Galatasaray Sportif AŞ'nin yönetim kurulunu belirleyeceklerini belirterek, "Seçilen yönetim, Sportif AŞ'yi teşkil edecek. Bu konudaki çalışmalarımız da devam ediyor. Sürecin netleşmesi ancak seçimden sonra olur. Gelen yeni yönetimin en faydalı olacak, en iyi yönetimi kuracağını düşünüyorum. Yönetimlerin amacı zaten Galatasaray'ı başarıdan başarıya koşturmak." değerlendirmesinde bulundu.

"GALATASARAY'A HİZMET ETMEKTEN GERİ DURMAZ"

Yönetim kurulunda olup olmayacağı merak edilen ve listeye girmeyen Erden Timur'un durumuyla ilgili Özbek, "Erden Timur'la 7 seneden beri beraber çalışıyorum. Daha önceki başkanlığım döneminde önemli bir sponsorumuzdu. Bir Galatasaray sevdalısı. Galatasaray'a hizmet aşkıyla yanan bir arkadaşım. Hiçbir Galatasaray sevdalısı, Galatasaray'a hizmet etmekten geri duramaz. Seçim sonrası Galatasaray'a hizmet etmek isteyen, hizmet aşkıyla yanan herkesle beraber oluruz. Galatasaray'ı daha iyi günlere taşımak için de hiç tereddütümüz yok." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA