Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kumlu, Reyhanlı ve Defne ilçelerinde vatandaşlar ile bir araya geldi.

Doğuayrancı, Batıayrancı, Kelli, Aktaş, Kumtepe, Karasüleymanlı, Çekmece, Akdeniz ve Harbiye Mahalle sakinleri ile buluşan HBB Başkanı Savaş, talepleri dinleyerek gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Whatsapp Image 2024 03 21 At 13.43.51 Min

“KUMLU’DA SU SIKINTISI KALMAYACAK”

Savaş, “Kumlu’da 11 mahallenin su ihtiyacını karşılayacak büyük bir içme suyu deposu yapıyoruz. Depomuz büyük ölçüde tamamlandı. İlçede uzun süredir yaşamış olduğunuz sıkıntıları çözmüş olacağız. Kumlu’da su sıkıntısı kalmayacak” dedi.

Whatsapp Image 2024 03 21 At 13.44.03 (2) Min(1)

“BENDEN ÖNCE KÖYLERİMİZİN HİÇ BİRİNDE BETON ASFALT YOKTU”

Başkan Savaş, “ Göreve geldiğimden bu yana şehrimin her noktasına eşit hizmet veriyorum. Benden önce köylerimizin hiçbirinde beton asfalt yoktu. Beton asfaltı olmayan mahallemiz kalmadı. Çiftçilerimiz de tarlalarına gitmek için oldukça sıkıntı yaşıyordu. Üretimlerine devam edebilmeleri adına yollarımızı açıyor ve çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 03 21 At 14.34.09 (1) Min

“HATAY’IN İYİLEŞTİRME REÇETESİNİ HAZIRLADIK”

Depremin ilk günlerinden itibaren sahada olduklarını söyleyerek önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Savaş, “ Deprem sonrası 200 bilim adamı, profesyoneller, odalar, sivil toplum örgütleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi kurumlar ile çalışarak Hatay’ın iyileştirme reçetesini hazırladık. Şehrimiz için çıkarmış olduğumuz 900 sayfalık çalışmamızda kültürümüzden ekonomimize, sosyal hayatımızdan turizme kadar her şeyi düşündük” açıklamalarında bulundu.

82

“ HATAY’IN ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Hatay’ın yeniden eski günlerine kavuşması için ellerinden geleni yaptıklarını da sözlerine ekleyen HBB Başkanı Lütfü Savaş, “ Hatay bizim canımız. Şehrimiz ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hatay’ı ranta teslim etmeyeceğiz. Şehrimizi terk etmek zorunda kalan insanlarımızın yeniden geri dönmeleri için ve deprem sonrası 5 gün boyunca bizi kaderimizle baş başa bırakarak enkazdaki vatandaşlarımızın can vermesine neden olanlara şehrimizi teslim etmemek için yeniden aday oldum” dedi.

Whatsapp Image 2024 03 21 At 16.08.45 Min

HER TÜRLÜ SALDIRIYA RAĞMEN BİRLİĞİMİZİ BOZMADIK

Son olarak Harbiye Mahallesinde CHP il ve ilçe örgütlerinin mevcut yönetimleri ve geçmiş dönem yöneticileri ile iftar sofrasında buluşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, seçimlere çok az zaman kaldığını, hayatı boyunca bir araya gelmeyecek isimlerin birleşerek kendisine ve partisine karşı yürüttüğü yıpratma çalışmalarına ve her türlü saldırıya rağmen birlik beraberlik içinde seçimlere gittiklerini söyledi.

85

Başkan Savaş’a ziyaretlerinde CHP Geçmiş Dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nihat Matkap, İl Başkanı Hakan Tiryaki, Milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara, Mehmet Güzelmansur, CHP Reyhanlı Belediye Başkan Adayı Fevzi Suvaroğlu, Kumlu Belediye Başkan Adayı Ali Çimer, Kumlu İlçe Başkanı Erdal Çalım, Geçmiş Dönem Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ve İl Kadın Kolları Başkanı Fedva Çekmecelioğlu eşlik etti.

83

84

Editör: Hasan DEMİRCİ