Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, televizyonda yaptığı açıklamada, Aden Körfezi'nde İsrail gemisi MSC Darwin'e füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırdıklarını ve hedeflerine ulaştıklarını belirtti. Ayrıca, İsrail'in güneyinde yer alan Eilat'taki hedeflere de füze saldırısı düzenlediklerini söyledi.

Seri, Husilerin Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu'ndaki İsrail ve ona bağlı gemilerin seyrüseferini engellemeye devam edeceğini ifade etti. Husiler, Gazze Şeridi'ndeki abluka kalkana ve İsrail'in saldırganlığı sona erene kadar askeri operasyonlarını sürdüreceklerini vurguladı.

31 Ekim 2023'ten bu yana Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak, Yemen açıklarında İsrailli şirketlerle bağlantılı ticari gemilere el koyuyor veya insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar, Kızıldeniz'deki ticaret yollarında ciddi kesintilere yol açtı ve birçok denizcilik şirketi seferlerini askıya aldı.

ABD, küresel deniz ticaretinin tehlikeye girdiğini belirterek, 18 Aralık 2023'te "Refah Muhafızı Operasyonu" adı altında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturduklarını duyurdu. ABD ve İngiltere'nin Yemen'de Husiler kontrolündeki bölgelere yönelik saldırıları üzerine, Husiler bu iki ülkeye ait tüm gemileri hedef alacaklarını açıkladı.

Editör: Hasan DEMİRCİ