İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane Meydanı'nda polislere taş ve sopalarla saldıran 29 kişinin yakalandığını açıkladı.

29 KİŞİ YAKALANDI

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden "Gereği yapıldı-13 A" etiketiyle yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'na gitmek amacıyla Saraçhane Meydanı'nda toplanarak polislere taşlı ve sopalı saldırıda bulunan 29 kişinin yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemleri kullanılarak saldırganların tespit edildiğini ve operasyonların halen devam ettiğini belirtti. Bu operasyonlarla ilgili şunları söyledi: "Aziz milletimize şunu belirtmek isterim: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü provoke etmeye çalışan ve kahraman polislerimize saldıranları yakalamaya ve adalete teslim etmeye kararlıyız. Bu operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman polislerimizi kutluyorum. Allah onları korusun. Milletimizin duaları onlarla."

SOSYAL MEDYA FENOMENİ DE GÖZALTINDA

Bu operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlar arasında sosyal medya fenomeni "Basel" adıyla tanınan kişinin de bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi