Balıkesir'in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra 313 gündür haber alınamayan Korhan Berzeg'in kaybolma vakasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Dün, Berzeg'in evinin 4 kilometre uzağındaki dere kenarında kimlik ve kredi kartları bulunmuş, ayrıca insana ait olduğu düşünülen kemik parçalarına rastlanmıştı.

Kemik parçalarının Korhan Berzeg'e ait olup olmadığını belirlemek için DNA analizi yapılacak. Bu nedenle, kemik parçası Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, İngiltere'de yaşayan kızından da DNA örneği alınacak. İlgili kurumlar, bulunan kemik parçasının cesedin hayvanlar tarafından parçalanarak dere kenarına getirilmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Ayrıca kemikler arasında kafatası bulunmadığı öğrenildi.

KÖPEĞİYLE KAYBOLMUŞTU

Berzeg, Dünya Bankası'nda Asya Direktörü olarak çalıştıktan sonra emekli olup İstanbul Büyükada'da yaşamaktaydı. 2023 yılının Mayıs ayında İngiliz eşi Angela Berzeg ile Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlıklarına gelmiş, ancak 17 Haziran'da doberman cinsi köpeği 'Tina' ile yürüyüşe çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Arama çalışmaları başarısız olmuş, ancak köpeği Tina, kaybolduktan 74 gün sonra yazlık evine geri dönmüştü.

TİNA EVE GERİ DÖNDÜ

Kaybolduktan 130 gün sonra arama çalışmaları durdurulmuştu. Ancak dün, mahalle muhtarı tarafından Berzeg'in kimlik ve kredi kartları, kıyafetleri ve insana ait kemik parçalarının bulunduğu ihbarı üzerine jandarma ve savcılar tarafından bölgede inceleme yapıldı. Bulgular, Berzeg'in kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı tekrar canlandırdı ve DNA analizi sonucuna göre olayın sırrının çözülmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ