Eyüpsultan'daki özel bir lisede okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldüren 17 yaşındaki Irak uyruklu Y.K, tutuklandı. İşte olayın detayları:

Y.K'nın, Alibeyköy Mahallesi Beste Sokak'taki özel lisede, okul müdürü İbrahim Oktugan'ı (74) silahla vurarak öldürmesinin ardından gözaltına alınan zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Çocuk Suçları Soruşturma Bürosunda ifade veren Y.K, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Zanlı Y.K'nın verdiği ifadede, okul müdürüyle daha önce yaşadığı husumetin ardından hedefini belirlediği ve saldırıyı planladığı anlaşıldı. Olayın planlı olduğunu gösteren bulguların olduğu belirtildi.

Y.K'nın, maktul İbrahim Oktugan'ı odasında bulduğu, burada yaşanan sözlü tartışmanın ardından saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Zanlının ifadesinde, amacının müdürü dövmek olduğunu, ancak yaşanan anlık bir korku ve öfke sonucunda silahını çektiğini ve ateş ettiğini belirttiği aktarıldı.

Savcılığın sevk yazısında, zanlının maktul ile daha önce yaşadığı bir tartışma sonrası cinayeti planlayarak gerçekleştirdiği ve maktulu hayati bölgesinden vurduğu kaydedildi.

Y.K'nın üzerine atılı suçlamaları kabul ettiği ve "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Olayın ardından kaçan Y.K, polis ekiplerince yakalanmıştı. Bu olay, Eyüpsultan ilçesinde büyük bir şok ve endişe yaratmıştı.

Kaynak: İstiklal.com.tr