Gazze'deki sivillerin ölümünü protesto eden öğrenci hareketlerine tepki gösteren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı İngilizce mesajda, gösterilerin "antisemitik" olduğunu iddia etti.

HAREKETE GEÇİN ÇAĞRISI

ABD üniversitelerinde hızla yayılan Filistin yanlısı protestolar, çeşitli eyalet ve yerel yetkililer tarafından da tepki çekti. Ancak Netanyahu, işgal karşıtı bu gösterilere karşı daha sert önlemler alınması gerektiğini savundu. İsrail'in "haksız yere soykırımla suçlandığını" ifade eden Netanyahu, bu protestolara karşı herkesin harekete geçmesini istedi.

A A 20240424 34369752 34369732 B R O W N U N I V E R S I T E S I O G R E N C I L E R I N D E N F I L I S T I N E D E S T E K G O S T E R I S I

BİR ÇOK ÜNİVERSİTEYE YAYILDI

18 Nisan'da Columbia Üniversitesi'nde Filistin yanlısı öğrenciler, kampüste oturma eylemi düzenleyerek, üniversitenin İsrail'in Filistin işgali ve Gazze'deki saldırılarla ilişkili şirketlere yatırım yapmasını protesto etti. Bu oturma eylemi, New York Üniversitesi (NYU), Yale, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Tufts Üniversitesi, The New School ve Kuzey Carolina Üniversitesi gibi birçok prestijli üniversiteye yayıldı.

A A 20240424 34369752 34369733 B R O W N U N I V E R S I T E S I O G R E N C I L E R I N D E N F I L I S T I N E D E S T E K G O S T E R I S I

"ANTİSEMİTİK" NİTELEMESİNE TEPKİ

ABD Kongresi üyeleri ve New York eyaletindeki yetkililer, bu öğrenci protestolarını "antisemitik" olarak nitelendirerek eleştirdi. Netanyahu'nun açıklamaları, bu protestoların artan bir şekilde tartışma konusu haline geldiği bir dönemde geldi ve bu konudaki görüş ayrılıklarını daha da belirginleştirdi.

Kaynak: AA