Halk artık bunaldı.

İnsanlar bir arayış içinde.

Ekonomik sıkıntılar ve şartlar insanları zorluyor.

Medyaya yansıyan haberlerden gördüğümüz kadarı ile suç oranlarında kısmi bir artış söz konusu.

Atama bekleyen öğretmenler, asgari ücretteki beklenti, halkın alım gücü.

Bunun üstüne iktidar partisine gösterilen sarı ile karışık kırmızı kart.

Kırmızı kart diyorum, bundan sonra direk o noktaya geliniyor.

 ***

Halen genel başkan yardımcısı ve yardımcıları görevde. Halen il başkanları görevde, ilçe başkanları bile görevde.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 yıllık siyasi başarısı birileri tarafından baltalanmak mı istiyor? Çünkü Sayın Erdoğan balkon konuşmasında ihanet sözüde geçmişti. 

Ben Sayın Erdoğan’ın ciddi bir analiz yaptığını ve yaptırdığına inanmak istiyorum. Aksi halde hem erken seçim hem de siyasi çöküş kaçınılmaz olacaktır. Bu hafta içi beni arayan bir parlamenter hala Erdoğan’a ulaşmanın zor olduğunu ve gerçeklerin bilinmemesi adına etrafındakilerin engellediğini ifade eden açıklamalarda bulundu.

Benim bulunduğum siyasi ortamda kendimin de zaman zaman yaşadığı, şahit olduğu hususlar da yok değil.

 ***

Bir de anayasa çalışmaları için bir dizi ziyaretler devrede. İlk önce TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.

Sonra Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı AK Parti Genel Merkezi’nde ziyareti, akabinde Erdoğan’ın “Uygun bir zamanda 20 yıl sonra CHP’yi ziyaret edeceğim” açıklaması. Son olarak bugün de Özgür Özel’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmesi. Detaya girmeden öngörüm yeni anayasa için her iki tarafın da nabız tutmak isteği. Ben görüşmelerden bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.

 ***

Belediye başkanları kadrolarını kurmakla meşgul. Örnek Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar 2 dönem önce görev verilmeyen ve hiç bir yerde de görev almayan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun ekibinden bazılarını göreve getirmekte veya bunun hazırlığı içinde. Benim siyaseten güvendiğim bir isim olan Yusuf Alemdar'ın yeni yüzler, yeni isimlerle çalışmak varken geçmişe dönüp rövanş şeklinde bu atamalara nasıl izin verdiğini hala anlamış değilim.

Sakarya Türkiye’nin en önemli deprem bölgesi. Ben kentsel dönüşüm adına Sakarya alt yapısını kuracağı bir ekibi kurmasını arzuluyorum.

Adamcılık, kişisellik, egoyu ve kibiri getirir. Sakarya bundan çok çekti.

Bu yazımda ulusal ve yerel olarak halkın dikkat çektiği konulara değinmek istedim.

Ben siyasetten gelen bir yorumcu ve köşe yazarı olarak gördüğümü, bildiğimi ve öngörülerimi söylemeye, yazmaya devam edeceğim.

 Sağlıcakla kalın…