Evet yerel seçimler bitti, ama gündemi hala devam ediyor.

Uzun yıllar sonra seçmen sandığa gitmeyerek CHP’ye de kredi açtı. Yerel seçimlerde birinci parti olma fırsatını verdi.

CHP Genel Başkanı bu arada kongrede değişti ve siyasetin havası değişti. “Ben saraya gitmem, görüşmem, dinlemem” diyen bir muhalefet lideri yok şu anda. Özgür Özel "Herkesle görüşürüm, herkes konuşurum" siyasetini kabul eden mesajlar veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında AK Parti Genel Merkezi’nde geçleştirilen ve 1 saat 35 dakika süren görüşme oldu ve bu görüşme siyaset gündemine damga vurdu.

İki partiden sonuç olarak yansıyan görüşme oldukça olumlu bir havada ve verimli geçti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özel’e “iade-i ziyarette” bulunacağını bildirdi, iki lider bayramlar ve önemli konularda görüş alışverişinde bulunma kararı aldı.

Erdoğan ile Özel görüşmenin ardından bir açıklama yapmadı. İki partiden de yansıyan hava görüşmenin son derece pozitif geçtiği yönündeydi.

Buradan yeni anayasa içinde bir umut doğar mı sorusuna cevap olarak da ben çokta umutlu değilim.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmekten taraf fakat uzlaşmaktan taraf olmadığını aslında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Meclis odasındaki ziyaretinde sırasında açıklamalarında açıkça ortaya açıkça koydu.

Siyaset bu tabiki herşey 24 saatte değişebilir.

Bir taraftan baştan aşağı yenilenmek zorunda olan bir Ak Parti bir taraftan da bence emanet oyların yükünü sırtına yüklemiş bir CHP ve Özgür özel var.

CHP’niin bu yükü omuzlarında çok iyi taşıması gerekiyor. Gerçek anlamda seçmenin verdiği mesajı iyi alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan radikal değişimler yaparak partisini baştan aşağı yenileyerek, ekonomi şartları da gündemde olan, enflasyonla olan mücadele de yenmeyi başarırsa CHP’ye emanet giden oylar geri dönecek. 13 milyon oy kullanmayan seçmen mesajı net olacaktır.

Özgür Özel bunun farkıdamıdır, değilimdir bunu da ileriki süreçler gösterecektir.

İktidar partisi ile muhalefet partisi bir araya gelmesi demokrasi açısından olması gereken ve kazançtır.

Sağlıcakla kalın…