Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman’ın “2030 Vizyonu” adlı, ülkeyi liberalleştirme planının sonuçları kendisini göstermeye başladı. Modernleşme adı altında İslami değerleri hiçe sayan Prens Salman geçtiğimiz yıllarda yeni bir karara imza atarak Suudi Arabistan’da kız öğrencilerin çarşaf (abaya) giyerek sınav salonlarına girmelerini yasakladı. Kız öğrencilerin sınavlara sadece okul kıyafetleriyle girebileceği belirtildi.

İLK KEZ GÜZELLİK YARIŞMASINA ADAY GÖNDERİLDİ

Geçtiğimiz aylarda “2030 Vizyonu” adlı planının bir parçası olarak yine ilk kez bir genç kız, Miss Asia 2024'e katıldı. Rumi Al-Qahtani isimli genç kız Hilafet sancağı ile pozlar vererek İslami değerler ayaklar altına alındı.

RİYAD'DA İLK ALKOL DÜKKANI AÇILDI

Veliaht Prens Selman'ın reformları ile yumuşayarak ılımlı İslam'a dönüşün kapısının aralandığı Arabistan’da bugün bütün bu gelişmelerin ardından bir ilke daha imza atıldı. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın diplomatik bölgesinde ilk alkol dükkanı açıldı. Riyad'da büyükelçilerin bulunduğu diplomatik bir bölgede konumlu dükkanda alkol satışları gayrimüslim diplomatlarla sınırlı.

ALKOL TÜKETİMİNDE SINIR NE OLACAK?

1)      İçki almak isteyen diplomatların kayıt yaptıracak ve Suudi hükümetinin onayından geçecek.

2)      21 yaş altının girmesi yasak.

3)      İçki almak isteyen “düzgün kıyafet kurallarına” uyma zorunluluğu.

4)      Diplomatlar dükkana bizzat kendisi gidip almak zorunda, şoförlerini gönderip içki alınması yasak.

Her kişinin aylık alabileceği içki miktarı sınırlı olacak. ( Haber Merkezi)

Kaynak: HABER MERKEZİ